Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa teletinom i pečurkama

Musaka sa teletinom i pečurkama

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
10923749
Musaka sa teletinom i pečurkama
Fotografije: Albena Atanasova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Možete da servirate musaku sa teletinom sa kiselim mlekom ili svežom salatom... Prijatno."

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • šampinjoni - 200 g, ili pečurke po izboru
  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • suvi origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • teleći bujon - 200 ml
  • za preliv
  • jaja - 3 kom.
  • kiselo mleko - 3 kom.
  • brašno - 2 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju ugrejte ulje. Propržite luk i beli luk dok ne omekšaju.

Dodajte teleće mleveno meso i kuvajte dok ne promeni boju.

Dodajte pečurke i pržite ih nekoliko minuta dok voda ne ispari.

Dodajte paradajz, alevu papriku, origano, biber i so. Dobro promešajte i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko 5 minuta.

U pleh poređajte polovinu isečenog krompira. Prelijte polovinom smese sa mlevenim mesom. Ponovite slojem krompira i završite mlevenim mesom.

Sipajte teleći bujon ili vodu, pokrijte pleh alu folijom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko40 minuta dok krompir ne omekša.

Nakon toga počnite sa prelivom za musaku.

Umutite jaja sa kiselim mlekom.

Postepeno dodajte brašno i prstohvat soli, mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Izvadite pleh iz rerne, skinite foliju i ravnomerno tasporedite preliv preko musake.

Vratite u rernu i pecite još 15-20 minuta dok preliv ne dobije zlatnu boju.

Možete da servrate musaku sa teletinom i pečurkama sa kiselim mlekom ili svežom salatom.

Prijatno!

Pogledajte koliko dugo se peče musaka, kao i koji su odgovarajući začini za musaku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: