Način pripreme
U dubokom tiganju ugrejte ulje. Propržite luk i beli luk dok ne omekšaju.
Dodajte teleće mleveno meso i kuvajte dok ne promeni boju.
Dodajte pečurke i pržite ih nekoliko minuta dok voda ne ispari.
Dodajte paradajz, alevu papriku, origano, biber i so. Dobro promešajte i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko 5 minuta.
U pleh poređajte polovinu isečenog krompira. Prelijte polovinom smese sa mlevenim mesom. Ponovite slojem krompira i završite mlevenim mesom.
Sipajte teleći bujon ili vodu, pokrijte pleh alu folijom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko40 minuta dok krompir ne omekša.
Nakon toga počnite sa prelivom za musaku.
Umutite jaja sa kiselim mlekom.
Postepeno dodajte brašno i prstohvat soli, mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Izvadite pleh iz rerne, skinite foliju i ravnomerno tasporedite preliv preko musake.
Vratite u rernu i pecite još 15-20 minuta dok preliv ne dobije zlatnu boju.
Možete da servrate musaku sa teletinom i pečurkama sa kiselim mlekom ili svežom salatom.
Prijatno!
Pogledajte koliko dugo se peče musaka, kao i koji su odgovarajući začini za musaku.