Način pripreme
U posudi se proseje 300 g brašna. U njega se dodaju kvasac, so i šećer. Jaje se muti i dodaje se zajedno sa mlekom. Mesi se meko testo tako što se prilikom mešenja dodaje još malo brašna.
Testo se ostavlja da nadođe na 30-40 minuta. Zatim se deli na 17 lopti. Svaka po 30 g. Svaka lopta se lagano razvlači rukama i unutra se stavlja komadić mocarele.
Zatim se krajevi sakupljaju i ponovo se pravi u loptu. Dok to radim mini pogačice su pokrivene krpom da se ne bi uhvatila korica.
Gotove loptice sa mocarelom se ostavljaju pokrivene krpom na 15 minuta. Stavlja se papir za pečenje u tepsiju i lagano se namaže maslacem. Zatim se loptice ređaju, odozgo se mažu smesom od žumanca i ulja. Ja sam oblikovala u jelkicu, ali možete ih poređati i u okruglu tepsiju.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 180 stepeni otprilike 25-30 minuta.
Nakon toga se mažu istopljenim maslacem sa belim lukom i mirođijom.
Pogledajte još ukusnih ideja za Novu Godinu i recepte za pite sa srećkama.