Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Slani rolat»Bolja verzija rolata Stefani

Bolja verzija rolata Stefani

Denis BiserovDenis Biserov
Početnik
25579
Bolja verzija rolata Stefani
Fotografije: Denis Biserov
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Bolja verzija rolata Stefani je tu da probudi vaš apetit i da dođe na sto."

Potrebni sastojci

  • Za rolat
  • mleveno meso - mešavina 1 kg
  • jaja - 6 komada, za 4 unutra
  • prezle - 20 g
  • maslinovo ulje - 20 ml, ili biljno ulje
  • kiseli krastavci - 100 g
  • čedar - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • čubar
  • Za pire
  • sveže mleko - 50 ml
  • maslac - 50 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo tako što mleveno meso stavimo u veću posudu u kojoj možemo da ga dobro umesimo, pa dodamo: so, biber, čubar, crni luk i 2 jajeta, dobro mesimo oko 5 minuta dok ne postane mekano i vlaknasto. Ostavljamo u frižideru dok pripremamo ostale stvari.

Sledeći korak je da umutite 4 jaja sa malo soli, pa u dobro zagrejanom tiganju sa malo ulja napravite omlet. Kuvajte ga na laganoj vatri, poklopljen, da bude vazdušast, oko 3-4 minuta.

Sada, nakon što je omlet gotov, uzimamo komad prozirne folije i raširimo ga po radnoj površini, dimenzija treba da bude 20 cm širine i 30 cm dužine, tako da rolat dobro umotamo, sipamo mleveno meso na foliju i pritisnemo rukama dok ne bude glatko i ujednačene debljine, po celoj foliji, ostavljajući tako malo odstojanje od svih ivica da možemo da umotamo rolat Stefani.

Omlet isecite na dugačke trake i poređajte ga dva prsta dalje od početka mlevenog mesa, na stranu prema vama, ostavljajući po dva prsta sa leve i desne strane da se dobro savije sa svih strana.

A sada na omlet ređamo kisele krastavce i čedar. Sada umotavamo rolat, počevši od strane proizvoda koristeći foliju i na kraju ga lagano zategnemo folijom.

Stavite u pleh, umutite 2 jaja i premažite njima rolat, zatim pospite prezlama i sipajte 1 prst vode u pleh. Rolat od mlevenog mesa pecite na 180 stepeni 40 minuta.

Za to vreme stavite krompir da se kuva, isecite ga na velike komade iste veličine i sipajte vodu dok ga ne prekrije, malo posolite, trebaće mu oko 30 minuta.

Kada je gotov, ocedite ga od vode i zagrejte mleko na tihoj vatri, pa krompir izgnječite da bude vazdušast, dodajte maslac i posolite po ukusu, dobro promešajte, a na kraju dodajte mleko i ponovo promešajte.

Ako želite da vam pire bude super gladko, možete i da ga provučete kroz cediljku, pritiskajući ga kašikom ili kutlačom.

Sada imamo spreman krompir pire. Za to vreme vaš rolat treba da bude gotov. Možete da uživate u jelu. Prijatan dan :)

Ako želite da vidite kako ukrašavam, i kako to radim korak po korak, možete pogledati video za bolju verziju Stefani rolata.

Pogledajte još o tome koliko dugo treba peći rolat Stefani i saznajte zašto Stefani rolat puca kako biste sprečili ovaj dosadni problem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: