Način pripreme
Praziluk za posnu pitu se očisti, opere i isecka na srednje komade.
Stavlja se u tiganj sa nelepljivim premazom, dodaje se ulje i dinsta se 10 minuta na srednjoj vatri, nakon čega se skida sa ringle i ostavlja se da se ohladi.
U posudu i kojoj će se mutiti nadev se krupno izdrobi domaći bademov sir. Dodaje se prehrambeni kvasac, himalajska so, fermentisani delikates od lešnika, indijskog oraha i kokosa i dinstani praziluk sa uljem.
Veoma dobro se izmeša.
Uzimaju se dve kore jedna na drugu. Odozgo se ređa nadev i uvija se u rolat koji se stavlja u prethodno nauljenu tepsiju. U nadev se ne stavlja dodatno ulja.
Veganska pita se premazuje uljem.
Peče se 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ova veganska pita sa sirom i prazilukom je strašno ukusna. Pogledajte ideje i za još posnih pitica i saznajte kako da napravite kupanu pitu.