Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Veganska pita sa sirom i prazilukom

Veganska pita sa sirom i prazilukom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
497973k
Veganska pita sa sirom i prazilukom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Veganska pita sa sirom i prazilukom - posno iskušenje sjajnog klasičnog ukusa. Savršena alternativa ako ne jedete mlečne proizvode."

Potrebni sastojci

  • fine kore za pitu - 400 g
  • sir od badema - 400 g, domaći
  • prehrambeni kvasac - 1 supena kašika
  • himalajska so - 1 kašičica
  • veganski delikates - 3 supene kašike, fermentisani, od lešnika, indijskog oraha i kokosa
  • praziluk - 5 strukova
  • ulje - 50 ml + za podmazivanje tepsije + za premazivanje pite
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk za posnu pitu se očisti, opere i isecka na srednje komade.

Stavlja se u tiganj sa nelepljivim premazom, dodaje se ulje i dinsta se 10 minuta na srednjoj vatri, nakon čega se skida sa ringle i ostavlja se da se ohladi.

U posudu i kojoj će se mutiti nadev se krupno izdrobi domaći bademov sir. Dodaje se prehrambeni kvasac, himalajska so, fermentisani delikates od lešnika, indijskog oraha i kokosa i dinstani praziluk sa uljem.

Veoma dobro se izmeša.

Uzimaju se dve kore jedna na drugu. Odozgo se ređa nadev i uvija se u rolat koji se stavlja u prethodno nauljenu tepsiju. U nadev se ne stavlja dodatno ulja.

Veganska pita se premazuje uljem.

Peče se 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Ova veganska pita sa sirom i prazilukom je strašno ukusna. Pogledajte ideje i za još posnih pitica i saznajte kako da napravite kupanu pitu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: