Idealni milibrot mafini

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Šegrt
557128
Idealni milibrot mafini3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Toliko mekani, toliko savršeni, toliko ukusni - obavezno probajte ove savršene milibrot mafine."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 80 ml
  • maslac - 80 g
  • šećer - 100 g
  • brašno - 250 g
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • esencija - vanila ili druga
* merne jedinice

Način pripreme

Jedno jaje i jedno belance se mute, u njih se dodaje šećer, toplo mleko, esencije.

Brašno se pomeša sa kvascem. Pravi se udubljenje, unutra se sipaju tečni sastojci i počinje da se mesi milibrot testo. Mešeći postepeno se dodaje istopljeni maslac.

Ostvlja se testo za milibrot mafine da nadođe dok ne udvostruči svoju zapreminu. Zatim se oblikuje u rolat i seče se na 12 jednakih delova.

Svaki deo se pravi u fitilj koji uvija se i stavlja u paprini ili silikonski kalup za mafine.

Milibrot mafini se ostavljaju sa strane na još 30 minuta i zatim se premazuju žumancem i posipaju se šećerom.

Idealni milibrot mafini se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Pogledajte još kako da ispletete milibrot, kao i kako se pravi milibrot u nitima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: