Način pripreme
Jedno jaje i jedno belance se mute, u njih se dodaje šećer, toplo mleko, esencije.
Brašno se pomeša sa kvascem. Pravi se udubljenje, unutra se sipaju tečni sastojci i počinje da se mesi milibrot testo. Mešeći postepeno se dodaje istopljeni maslac.
Ostvlja se testo za milibrot mafine da nadođe dok ne udvostruči svoju zapreminu. Zatim se oblikuje u rolat i seče se na 12 jednakih delova.
Svaki deo se pravi u fitilj koji uvija se i stavlja u paprini ili silikonski kalup za mafine.
Milibrot mafini se ostavljaju sa strane na još 30 minuta i zatim se premazuju žumancem i posipaju se šećerom.
Idealni milibrot mafini se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Pogledajte još kako da ispletete milibrot, kao i kako se pravi milibrot u nitima.