Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Mekane šnicle od svinjetine ispod bunde

Mekane šnicle od svinjetine ispod bunde

OliOli
Šegrt
391053
Mekane šnicle od svinjetine ispod bunde
Fotografije: Oli
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Mekane šnicle od svinjetine ispod bunde su svakako jelo za goste kojim ćete zablistati."

Potrebni sastojci

  • svinjski plećka - 1, 5 kg
  • majonez - 200 g
  • topljeni sir - 6 trouglova
  • pečurke - 400 g
  • luk - 2 glavice
  • kačkavalj - 150 g
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite svinjsku plećku. Napravite dijagonalne rezove da dobijete rombove i začinite solju i biberom.

Na pleh stavite papir za pečenje i u njega stavite šnicle.

Ako su trouglovi topljenog sira veći, isecite ih na dva jednaka dela.

Raširite topljeni sir na šnicle. Luk i pečurke propržite na malo ulja, soli i bibera oko 10 minuta u tiganju.

Stavite pečurke i luk na šnicle. Pomešajte i umutite majonez, rendani sir, jedno jaje, posolite, pobiberite i stavite smesu na šnicle.

Pecite meke šnicle od svinjetine ispod bunde u rerni 30 minuta na 200 stepeni ili dok ne porumene.

Bon Apeti!

Pogledajte više o mariniranju ukusnih šnicli, kao i kakvo vino poslužiti uz različite šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: