Osnovno pravilo kada se uparuje šnicla sa vinom je da treba da birate suva crvena vina – nežniji komadi mesa idu uz lakša vina, dok masnije i teže meso ide uz vina sa visokim sadržajem tanina.
Što je uparivanje prilagođenije vrsti šnicle, to će vaše gastronomsko iskustvo biti prefinjenije i prijatnije.
File (vešalica) ili male šnicle
Filei su jedna od najpopularnijih vrsta šnicli - njihovo meso je nežno i bez masti. Filei i male šnicle mogu se kuvati na roštilju, u rerni ili u tiganju. Dobro se slažu sa vinom Sira.
Ribaj stejk
Jedan od najbogatijih i najukusnijih stejkova. Sa svojim mermernim i prirodno nežnim mesom, ribiaj stejk se najbolje kuva na vrućem roštilju. Dobro se slaže sa vinom Kaberne Sovinjon.
File minjon
Kadilak među šniclama – neverovatno mekan, a opet nežan i ukusan. Često se služe sa sosevima ili začinjen samo solju i biberom. File minjon se prži u tiganju sa malo masti. Dobro se slaže sa vinom Merlo.
Kanzas stejk
Ova vrsta stejka je malo žilavija, ali je i dalje ukusna i nežna kada se pravilno skuva. Napravite Kanzas stejk u tiganju ili tiganju od livenog gvožđa. Stejk se priprema soljen, namazan samo maslacem. Dobro se slaže sa vinom Bordo ili Merlo-Kaberne.
Ova uparivanja vina i šnicli ili stejkova su svakako ukusna, ali možda nisu savršena za vaš ukus, jer svi imamo svoje individualne preferencije ukusa.
Ne bojte se da koristite naše preporuke kao polaznu tačku za pronalaženje savršenog uparivanja: šnicla - čaša vina. Nema pogrešnih odgovora, jednostavno se zabavljajte!
Pogledajte takođe i finese prilikom serviranja vina i saznajte koji su najpopularnije vrste belog vina.
Komentari