Ne postoji čovek (ako izuzmemo vegetarijance i vegane), kome ne pođe voda na usta kada vidi i oseti miris sočnih, aromatičnih šnicli. Za pripremu šnicli koje miluju naša čula istančanom aromom i nepce punim, bogatim ukusom, potrebna je prethodna priprema.
Začinjavanje šnicli je važno gotovo koliko i majstorstvo pečenja na roštilju, na grilu ili u rerni.
Da biste servirali gostima ukusnu i aromatičnu šniclu, pre toga neizostavno treba da je začinite. To možete uraditi na dva načina - ako u njih utrljate suve začine, ili ako ih marinirate različitim sosevima i začinima.
Šnicle će biti izuzetno aromatične ako ih nekoliko sati pre pripremanja začinite smesom od soli, mlevenog bibera i smrvljenoh lista lovora. Druga smesa se priprema od kumina, majčine dušice, origana, estragona, bosiljka i ruzmarina, s tim što možete da koristite jednu, više njih ili sve nabrojane. Možete u šnicle utrljati beli luk.
Mariniranje u sosu začinjava šnicle dubinski, i majstori ga preporučuju. Meso se marinira nekoliko sati u smesi od sitno iseckanog luka, belog luka, soja sosa i soka od limuna. Možete potopiti meso samo u soja sos, maslinovo ulje i vino. Odličan ukus mesu daju konjak, votka, kečap i med.
Komentari