Način pripreme
Operemo tikvice, očistimo i sečemo na kockikce. Oljuštimo luk i šargarepu, operemo i isečemo sitno.
Pržimo luk, šargarepu i tivkcie u malo ulja. Dodajemo malo vode i izdrobimo mleveno meso, nakon što povrće omekša.
Dinstamo mleveno meso, a nakon toga dodajemo začine i pirinač. Mešamo na tihoj vatri dok ne postane providan i sipamo 4 šolje vode.
Nakon što upije mlao vode okrećemo ga u plehu i pečemo slani paj u rerni na 250 stepeni.
Pripremamo preliv, umutimo jaja, dodajemo kiselo mleko, a nakon toga i brašno.
Kad se zapeče musaka sa pirinčem, sipamo preliv i pečemo dok ne bude gotovo.
Servirajte paj od pirinča sa mlevenim mesom i tikvicama sa nekoliko kašika lepog kiselog mleka.
Pogledajte još kako da pirinač ne ostane suv, kao i savete za mekan pirinač.