Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Paj od pirinča sa mlevenim mesom i tikvicama

Paj od pirinča sa mlevenim mesom i tikvicama

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Šegrt
44118
Paj od pirinča sa mlevenim mesom i tikvicama
Fotografije: Teodora Krumova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Servirajte paj od pirinča sa mlevenim mesom i tikvicama sa nekoliko kašika lepog kiselog mleka."

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • mleveno meso - 500 g
  • tikvice - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 komada
  • so
  • biber
  • ulje
  • za preliv
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice, očistimo i sečemo na kockikce. Oljuštimo luk i šargarepu, operemo i isečemo sitno.

Pržimo luk, šargarepu i tivkcie u malo ulja. Dodajemo malo vode i izdrobimo mleveno meso, nakon što povrće omekša.

Dinstamo mleveno meso, a nakon toga dodajemo začine i pirinač. Mešamo na tihoj vatri dok ne postane providan i sipamo 4 šolje vode.

Nakon što upije mlao vode okrećemo ga u plehu i pečemo slani paj u rerni na 250 stepeni.

Pripremamo preliv, umutimo jaja, dodajemo kiselo mleko, a nakon toga i brašno.

Kad se zapeče musaka sa pirinčem, sipamo preliv i pečemo dok ne bude gotovo.

Servirajte paj od pirinča sa mlevenim mesom i tikvicama sa nekoliko kašika lepog kiselog mleka.

Pogledajte još kako da pirinač ne ostane suv, kao i savete za mekan pirinač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: