Način pripreme
Operite dobro jezik i stavite u duboku šerpu, prelijte vodom tako da se pokrije. Dodajte lovorov list, zrna biber melanž i piment i stavite da provri.
Kad provri smanjite ringlu, skinite penu i dodajte himalajsku so.
Kuvajte na tihoj vatri 2 sata poklopljeno.
Proverite da li je kuvan tako što ga probodete viljuškom. Dok je topao, oljuštite jezik i isecite na komade.
Operite dobro i isecite pečurke.
U širokom tiganju ugrejte maslac i stavite komade jezika. Pospite sa malo soli i alevom paprikom.
Mešajte 5 minuta i dodajte pečurke. Kad počnu da mekšaju i potamne, promešajte dobro i skinite sa vatre.
Servirajte pečurke sa telećim jezikom tople, pospite ih sitno iseckanim peršunom.
Pogledajte još kako da začinite teleći jezik, kao i kako se priprema jezik u svetu.