Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Testo»Kuvano testo za eklere i profiterole

Kuvano testo za eklere i profiterole

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
128231k
Kuvano testo za eklere i profiterole
Fotografije: Jozlyam Kadirova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Put ka ukusnim profiterolijima prolazi pripremu savršenog kuvanog testa, a recept za njega ćete naći ovde."

Potrebni sastojci

  • voda - 1 vinska čaša
  • ulje - 1/2 vinske čaše
  • brašno - 1 vinska čaša
  • jaja - 3 komada
  • esencija - vanila
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu sipajte 1 vinsku čašu vode i 1/2 vinske čaše ulja i stavite na ringlu da uzavri. To je momenat kada treba da dodate nekoliko kapljica esencije vanile i ukoliko želite, nekoliko supenih kašika šećera, ali ja više volim njihov neutralni ukus.

Kada smesa uzavri, sipajte odmah brašno i mešajte drvenom kašikom ili silikonskom špatulom, dok testo ne počne lako da se odvaja od zidova posude.

Gotovo kuvano testo premestite u posudu i ostavite da se ohladi.

Kada se ohladilo, umutite jaja jedno po jedno.

Vaše kuvano testo za eklere i profiterole je gotovo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: