Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibrot sa nitima bez mešenja

Milibrot sa nitima bez mešenja

gab4inkogab4inko
Početnik
11
Milibrot sa nitima bez mešenja2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
1
"A kažu da je priprema milibrota težak posao. Ne i sa ovim receptom."

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g, kristal
  • sveže mleko - 200 ml
  • ulje - 80 ml
  • suvi kvasac - 1 kesica od 7 g
  • brašno - 700 g, može upiti i više
  • vanila - 2
  • limun - kora jednog
* merne jedinice

Način pripreme

Recept sam našla na internetu. Za pripremu sam koristila mikser,

Prvi aktiviramo kvasac sa malo ugrejanog mleka sa kašicicom šećera i 2-3 kašike brašna.

Rastvorimo šećer u mlakom mleku dok se ne rastope kristali, umutimo jaja sa korom limuna i vanilom, dodajemo polovinu ulja.

U prosejano brašno sipamo jaja sa vanilom, koru od limuna i ulje, mleko sa šećerom i aktivirani kvasac.

Počinjemo mućenje sa žicama za testo mikserom, tako se ubacuje vazduh u milbrot i nije potrebno da se udara 100 puta. Mutimo dok se testo ne odvoji od ivica i oblikuje u loptu.

Nastavljamo da dodajemo malo po malo preostalog ulja, nastavljamo da mutimo mikserom. Dok mutimo vide se niti u testu. Testo treba da bude meko, ali ne da se lepi prilikom dodira.

Gotovo testo sipamo na namazanu površinu i namazanim rukama savijamo nekoliko puta. Stavljamo u posudu i ostavljamo da nadođe dok se ne udvostruči. Vadimo i ponovo razvučemo, mažemo uljem i savijamo nekoliko puta, ostavljamo ponovo da nadođe.

Nakon što nadođe drugi put je vreme da se oblikuje. Važno je da nadođe dva puta, tako postaje mekan i vazdušast.

Pletite pletenicu ili uvijte, pitanje mašte.

Ostavite da nadođe i namažite jajetom, pospite šećerom (može i sa pokvašenim šećerom - važno je da se zalepi za milibrot).

Pecite milibrot na 160-170 stepeni oko sa vremena, ali to zavisi od debljine.

Priprema je veoma laka, ali je duže kao tehnološki proces, pošto nadolazi 2 puta i sa pečenjem ukupno 3. Iz prve je ispalo uspešno, a kažu da se milibrot teško priprema. Neka vam je slatko!

Pogledajte takođe kako da napravite klasičan milibrot sa nitima, a ako ste zauzeti probajte i ovaj milibrot u mini pekari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: