Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Moji Punjeni šampinjoni

Moji Punjeni šampinjoni

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
7029398
Moji Punjeni šampinjoni
Fotografije: Eva Zelenka
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Fantastičan izgled i još fantastičniji ukus!"

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 8 komada
  • mleveno meso - 300 g
  • crni luk - 1 manja glavica
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - 2 supene kašike
  • celer list - 1 veza
  • peršun list - 1 veza
  • so - 2 k.k.
  • biber mleveni - 1 k.k
  • kisela pavlaka - 2 s.k.
  • trapist - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Naseći sitno luk i beli luk. Malo popržiti na ulju i dodati mleveno meso. Pržiti nekih pola sata.

Posoliti i biberiti. Pred kraj dodati i peršunov list i celer list sitno seckane. Umešati i kiselu pavlaku.

Šampinjone izdubiti. Ja sam i to dodala u smesu sa mesom, sitno seckanu.

Vatrostalnu činiju premazati uljem i ređati šampinjone, koje smo prethodno punili smesom od mesa.

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Peći pod folijom nekih pola sata.

Zatim se folija skida i šampinjone posuti sa rendanim trapistom. Jos malo zapeći i servirati toplo. Prilog po izboru. Kod mene je tempani krompir i sos od paradajza.

Prijatno uz moje punjene šampinjone!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: