Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Pečena jezgra koštice kajsije

Pečena jezgra koštice kajsije

Rositsa MarinovaRositsa Marinova
Pomoćnik kuvara
5818465
Pečena jezgra koštice kajsije
Fotografije: Rositsa Marinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Jednostavno je, samo ih ispecite, a koliko su ukusne i zdrave nećemo vam ni reći."

Potrebni sastojci

  • jezgra koštice kajsije - oko 400 - 500 g
  • voda
  • so - 1 kašika, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Jezgra potopite u malo vode, ocedite i pecite na suvom plehu.

Jezgra koštice kajsije pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, mešajući na svakih 30-60 sekundi da ne zagore i da se ravnomerno ispeku.

Kada su gotove (10-ak minuta kasnije), sačekamo oko 10 minuta da se ohlade u plehu i prebacimo ih u posudu.

Ako želite da pečena jezgra koštice kajsije budu slana, uvaljajte ih u 1 kašiku soli i tako ih ispecite.

Pogledajte i kako se peče kikiriki i kako se prave pečeni orasi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: