Način pripreme
U dubljoj posudi umutite jaja (VAŽNO je da budu na sobnoj temperaturi). Dodajte jednu kašiku soli.
Zatim dodajemo kiselo mleko zajedno sa sodom. Možete dodati sodu bikarbonu u posudu sa kiselim mlekom i sačekati da se zapeni.
Zatim mutite dok ne dobijete glatku smesu.
Postepeno dodajte brašno u posudu, vodeći računa o tome koliko vam je brašna potrebno.
Trebalo bi da dobijete meko, malo lepljivo testo. Kada se testo za mekike formira, ostavite ga da odstoji 15-20 minuta.
Zagrejte masnoću u tiganju.
Počinjete da oblikujete male mekike. Da biste to uradili, lagano premažite ruke sa malo ulja, počnite od sredine i razvucite testo.
Pržite jednostavne mekike sa sodom u tiganju sa obe strane do zlatne boje.
Uživajte u obroku i pogledajte još saveta kako da sprečite da vam mekike postanu masne i probajte naše mekike sa sirom.