Bakine mekike sa sodom

29/01/2018
"Kladimo se da ne postoji dete koje se sa osmehom ne seća bakinih mekika sa sodom "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 949
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 900 g - 1 kg
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 kofica (400 g)
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • ulje - 1 supena kašika
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Dodajte sodu u kiselo mleko, da je aktivirate. U velikoj posudi pomešajte sve suve sastojke, bez brašna i umutite ih zajedno sa jajima.

Prosejte brašno i polako dodajte, mešajte enrgično sve vreme.

Zamesite meko testo. Mesite dok ne dobijete glatko i lepo testo. Što više mesite, to bolje.

Ako se ne kida ili mrvi nakon razvlačenje, znači da je gotovo. Ostavite ga da nadođe oko 40 minuta.

Napravite loptice od testa i uvaljajte ih u ulje, da se ne stvori korica. Neka odstoje još 15-ak minuta.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju. Razvucite testo i napravite rupu u sredini.

Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Servirajte sa sirom, slatkom ili medom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar