Način pripreme
Zamesiti testo za lazanju od brašna, jaja i vode. Voda možda zatreba malo više. Zamesiti srednje tvrdo testo. Razviti tanko.
Luk sitno seckati i popržiti na ulju, može i na masti. Dodaje se mleveno meso. Povremeno promešati. Dodati izrendisanu šargarepu i celer. Dinstati još malo pa naliti paradajz sokom. Soliti i biberiti. Kuvati nekih 15 minuta.
Za sos margarin otopiti, dodati dve kašike brašna. Nalivati mleko. Neprestalno mešati da ne zagori. Začiniti muskatnim orašcićem.
Pleh za pečenje malo namazati bešamelom pa ređati sloj testa, paradajz sosa i bešamel. Malo narendati trapist na bešamel sos. Tako redjati još dva puta.
Zadnji sloj testa se samo namaže bešamelom i narenda se sir.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći lazanje oko 50 minuta.
Prijatno uz moje Lazanje sa domaćim testom!