Način pripreme
Šargarepu, luk i papriku sitno iseckati. Pileća srca i želuce dobro očistite i dobro ih prokuvajte.
Džigerice kuvamo odvojeno - ne treba dugo da se kuvaju. Iznutrice sitno iseckati i ostaviti malo vode u kojoj su se kuvala srca i želuci.
Svo povrće i iznutrice stavite u veliki lonac sa još malo vode i ostavljenim bujonom. Nakon kuvanja (oko 20 minuta), dodajte mešavinu povrća i posolite.
Posle još 5 minuta dodajte ulje, a zatim i fidu. Dok se rezanci kuvaju, pripremamo zapršku.
Kada je supa od pilećih iznutrica gotova, lonac skidamo sa ringle i kutlačom počinjemo postepeno da dodajemo supu u zapršku pa nazad - sipajte zapršku u supu, dobro promešajte i pospite peršunom. Uživajte!
Pogledajte i kako da napravite klasičnu pileću supu ili svoju omiljenu supu sa fidom.