Način pripreme
Meso isecite na tanke komade debljine oko centimetar i po.
Očistite povrće i iseckajte ga.
Nauljite glinenu đuvečaru sa malo maslinovog ulja, stavite malo telećeg šola, dodajte povrće, pospite začinima, odozgo stavite preostalo meso, još povrća, začina, prelijte mlevenim paradajzom, pospite sa malo šećera da se „ubije“ kiselost paradajza i prelijte maslinovim uljem. Dodajte lovorov list i prelijte bujonom.
Zatvorite poklopac i stavite u rernu. Podesite temperaturu na 200 stepeni na 30 minuta, zatim smanjite na 160 stepeni i pecite još 2 sata.
Konačno, pre nego što isteknu dva sata, možete skinuti poklopac i peći bez njega dok meso ne porumeni.
Prilikom serviranja, pospite teletinu u đuvečari sitno seckanim svežim peršunom.
Pogledajte i kako da napravite teletinu sa pirinčem ili omiljenu teletinu sa spanaćem.