Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolatići»Pohovano vreteno od piletine sa slaninom

Pohovano vreteno od piletine sa slaninom

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
12142340
Pohovano vreteno od piletine sa slaninom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Ko god je rekao da su sve najbolje stvari na ovom svetu ilegalne, nemoralne ili da vas goje, u pravu je - ovo vreteno od piletine je dokaz."

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad, leptir
  • slanina - 70 g
  • kiseli krastavčići - 2 komada, manji
  • kačkavalj - 200 g
  • biber
  • so
  • Za pohovanje
  • prezle - 100 g
  • kukuruzno brašno - 50 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - za prženje
  • blanširani krompir - za prilog
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi se čiste od viška opni i istuku se čekićem za meso dok ne budu debljine od najviše 5 mm.

Zatim se stavljaju na kuhinjsku foliju i utrljaju solju i biberom.

Zatim, slaninu i kisele krastavčiće isecite na trakice, a 50 do 70 g kačkavalja isecite na kockice. Poređaju se na jednom kraju pilećih grudi i pomoću folije počinjemo da uvijamo vreteno od piletine. Kada je celo meso umotano, čvrsto ga umotajte u foliju i zavežite oba kraja koncem. Zamrzavamo vreteno sat vremena.

Dva ili tri minuta pre nego što ga izvadite iz zamrzivača, sipajte ulje za prženje u tiganj i stavite ga na šporet da se zagreje.

Umutite jaja u posudi, a u ravnom tanjiru pomešajte prezle i kukuruzno brašno.

Izvadimo vreteno iz zamrzivača i uklonimo foliju; Meso treba da zadrži svoj vretenasti oblik bez kvarenja. Ako se razvije, ostavite da se zamrzne još 30 minuta.

Prvo uvaljamo piletinu u prezle, a zatim je umočimo u umućena jaja. Ovo se ponavlja još jednom - prezle, jaja.

Zatim pržite vreteno u vrućem ulju oko 3-4 minuta. Izvadimo vreteno i stavljamo ga u udoban krevet od blanširanog pomfrita. Preostali kačkavalj narendajte odozgo.

Vreteno od piletine služimo sa ledeno hladnim pivom.

Pogledajte i kako da napravite rolnice od piletine ili omiljeno vreteno od svinjetine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: