Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kritaraki sa maslinama i pečurkama

Kritaraki sa maslinama i pečurkama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2627k
Kritaraki sa maslinama i pečurkama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Zaista ukusno jelo koje možete pripremiti za manje od pola sata."

Potrebni sastojci

  • biber - po ukusu
  • ulje - 5 kašika
  • kečap - 5 kašika
  • masline - 1 šaka iseckanih
  • marinirane pečurke - 100 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • kritaraki - 1 šolja
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i šargarepu i propržite ih na ulju.

Dodajemo im pečurke, kao i masline koje smo sitno iseckali.

Pržite kritaraki oko 2-3 minuta i prelijte sa 3, 5 -4 šolje vode.

Ostavimo tako neko vreme, a zatim dodamo kečap.

Promešajte, dodajte so i začinite biberom.

Ostavite na laganoj vatri dok se tečnost potpuno ne upije.

Poslužite ga sa iseckanim kriškama maslina.

Kritaraki sa pečurkama i maslinama može se služiti i sa raznim sosovima.

Pogledajte i kako napraviti kritaraki sa piletinom i ukusni kritaraki sa mlevenim mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: