Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš od spanaća sa sirom i kukuruzom

Kiš od spanaća sa sirom i kukuruzom

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
21034703
Kiš od spanaća sa sirom i kukuruzom
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Omiljeni kiš od spanaća serviran u mini verziji. Odličan recept za one koji žele da se hrane zdravo i dijetalno."

Potrebni sastojci

  • spanać - 300 g
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • sir - 120 g
  • brašno od mlevenih ovsenih pahuljica - 1 kašika
  • konzervirani kukuruz šećerac - 4 kašike
  • biber - 1 prstohvat
  • rendani kačkavalj - 30 g ili mocarela
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi, žicom umutite jaja. Zatim izmrvite i dodajte sir i kiselo mleko.

Spanać dobro operite i sitno ga iseckajte. Dodajte seckani spanać u smesu za kiša. Dobro promešajte i na kraju dodajte mlevene ovsene pahuljice i kukuruz. Začinite solju i biberom i sve zajedno izmešajte.

Pripremite kalupe za kiš/pitu, premažite ih uljem i ravnomerno rasporedite smesu u njima.

Pecite kiš sa spanaćem 30 minuta na 180 stepeni. Zatim pospite rendanim kačkavaljem ili mocarelom i vratite u rernu na još 15 minuta.

Poslužite jelo toplo i sa osmehom.

Pogledajte i kako se pravi klasični kiš Loren ili omiljeni galet sa tikvicama i patlidžanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: