Cimet lepeza

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
5826341
Cimet lepeza
Fotografije: Eva Zelenka
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Ko ne bi pojeo par listića ove ukusne lepeze?!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 450 g
  • mleko - 250 ml
  • kvasac sveži - 20 g
  • šećer - 1 s.k.
  • so - 1 k.k.
  • margarin - 50 g
  • jaje - 1 komad
  • Za premazivanje
  • margarin - 30 g
  • cimet - 1 s.k.
  • smeđi šećer - 5 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Malo zagrejati mleko sa šećerom i izmrviti kvasac. Malo sačekati da se kvasac aktivira.

Brašno prosejati dodati jaje, so i nadošli kvasac. Mesiti uz postepeno dodavanje omekšalog margarina. Testo je meko i lepljivo.

Prekriti krpom i odložiti testo na toplo oko 30 minuta. Nadošlo testo izručiti na radnu površinu i oklagijom razviti tanko i pravougaono.

Premazati otopljenim margarinom, posuti cimetom i smedjim šećerom.

Testo seći na trake širine pekača u kome će se peći testo. Trake poslagati jedno na drugu. Zatim traku seći još na 5 delova te slagati lepezu u podmazan pekač.

Cimet lepeza se peče oko 35 minuta u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni. Posle hlađenja se vadi iz kalupa i kolač se ne seče nego rukama odvaja po komad.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Sve pohvale za domacicu.
20.05.2025 22:33