Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice punjene sirom i pavlakom

Kiflice punjene sirom i pavlakom

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1991804221
Kiflice punjene sirom i pavlakom2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Reći ćemo samo kiflice punjene sirom i pavlakom. Kada jednom probate, samo ćete njih pripremati!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • jogurt - 250 ml
  • mleko - 200 ml
  • ulje - 80 ml
  • jaje - 1 kom.
  • so - 1 k.k.
  • šećer - 2 k.k.
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • prašak za pecivo - na vrh noža (nije obavezno)
  • margarin - 100 g
  • Nadev
  • sir - 100 g
  • pavlaka - 1 s.k.
  • Posip
  • susam - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejati mleko pa pomešati sa jogurtom i uljem. Dodati jedno žumace, so i šećer i sve izmešati.

Tečnim sastojcima dodati malo brašna i suvi kvasac, sjediniti pa dodavati još brašna i umesiti glatko testo za kiflice. Ostaviti testo da se duplira.

Naraslo testo premesiti, pa nakon 10 minuta rastanjiti na radnoj površini.

Testo premazati margarinom pa ga preseaviti na pola, a potom ga preklopiti još tri puta.

Ostaviti da narasta oko pola sata.

Testo razvući na radnoj površini u pravougaoni oblik. Ukoliko je dosta široko, preseći ga na pola duž šire strane, a potom seći trouglove.

Svaki trougao filovati prethodno pripremljenom smesom od izgnječenog sira i pavlake i formirati kiflice. Pokriti ih krpom i ostaviti oko pola sata.

Kiflice punjene sirom i pavlakom premazati umućenim belancetom, posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: