Način pripreme
Listove zelja i koprive za supu dobro operite i uklonite im drške. Stavite veliki lonac na šporet, sipajte oko 1, 5 ml vode i uključite da se greje.
Kada voda počne da ključa, stavite listove zelja i koprive, dodajte sitno iseckan čen belog luka i poklopite. Kuvajte ih oko 20 minuta, a zatim blenderom izmiksajte u šerpi.
Dodajte ulje i himalajsku so i promešajte. Zatim, da biste još bolje zgusnuli čorbu, stavite brašno u posudu i dodajte 2-3 kašike vode.
Mešajte dok ne postane kaša bez grudvica, pa dodajte kašu od brašna u šerpu, stalno mešajući.
Zatim, kada se zgusne, sklonite sa vatre. U drugoj posudi umutite jaje sa malo soli. Ponovo, stalno mešajući, dodajte jaje u ključalu zelenu supu da ga razbijete i napravite krpice.
Vaša krem supa od zelja i koprive je gotova. Po želji, možete je poslužiti sa sirom ili svežim domaćim krutonima, koji će savršeno upotpuniti čorbu. Prijatno i jedite dok je još toplo!
Pogledajte i kako čuvati koprivu i vredne savete o tome kako zamrznuti zelje.