Način pripreme
Pržena skuša se lako priprema i daje odlične rezultate uz vrlo malo truda.
Ako ste uzeli očišćenu ribu, olakšaćete sebi posao. Potrebno je da je operete i direktno isečete na kotlete.
Ako je skuša cela, onda se dobro očisti uklanjanjem glave, utrobe i škrga. Dobro ih operite hladnom vodom. Zatim ih isecite na kotlete debljine oko 2 cm.
U posudi odgovarajuće veličine za umakanje pomešajte so, biber, kumin i po želji malo aleve paprike. Svaki komad skuše uvaljajte u začine, pa ostavite 10–15 minuta da upiju ukuse.
Svaki komad poprskajte sokom od pola limuna. Ovo će ribi dati prijatan miris.
Sipajte brašno u tanjir i svaki komad dobro uvaljajte sa obe strane.
Zagrejte obilnu količinu ulja u tiganju na srednjoj vatri. Pažljivo poređajte kotlete u tiganju, stavljajući ih jedan po jedan.
Pržite kotlete po nekoliko minuta sa svake strane dok ne porumene i ne postanu hrskavi.
Izvadite ih na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Onda su spremni za serviranje.
Prženu skušu poslužite toplu uz prilog od sotiranog krompira, salate ili jednostavno sa kriškom limuna i hleba.
Pogodna je i za hladno serviranje. Prijatno!
Pogledajte i kako da napravite sočnu skušu sa paradajz sosom ili ukusnu grilovanu skušu. Saznajte zašto je skuša tako korisna.