Način pripreme
Kada voda proključa, polako i postepeno sipajte kukuruzno brašno. Možemo sebi pomoći mešanjem žicom, jer to sprečava stvaranje grudvica slepljenog griza.
Dodajte himalajsku so i sitno iseckane listove kiseljaka (ili zelja po želji) i praziluk i stalno mešajte (sada već drvenom ravnom kašikom).
Kada je skoro gotovo - dodajte začine po ukusu - kumin, korijander, mleveni biber, sušeni bosiljak (sitno iseckan) i šarlan (ulje). Kada se kukuruzno brašno začini i skuva, sklonite sa vatre i izblendirajte u fini pire blenderom.
Zeleno lišće mu daje lepu zelenu boju.
Služite dok je još toplo - pre nego što se stegne, i ukrasite maslinama.
Prijatan zeleni kukuruzni pire sa kiseljakom (ili zeljem) i prazilukom! Veoma jednostavno za pripremu!
Pogledajte i kako napraviti pitu sa kiseljakom i boraniju sa kiseljakom.