Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pire»Zeleni pire od kukuruza sa kiseljakom i prazilukom

Zeleni pire od kukuruza sa kiseljakom i prazilukom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4901535k
Zeleni pire od kukuruza sa kiseljakom i prazilukom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Znamo da je stiglo proleće kada su predjela sveže zelene boje kao i ovo."

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - oko 80 - 100 g
  • praziluk - 1 stabljika
  • kiseljak - 6 listova (može i zelje)
  • himalajska so - 1/2 kašičice ravne
  • kumin - 1 prstohvat
  • korijander - 1 prstohvat
  • mleveni biber - 1 prstohvat
  • bosiljak - 1 prstohvat (sušeni, mleveni)
  • šarlan - 1/2 kašičice (nerafinisano suncokretovo ulje)
  • voda - oko 400 - 450 ml
  • masline - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Kada voda proključa, polako i postepeno sipajte kukuruzno brašno. Možemo sebi pomoći mešanjem žicom, jer to sprečava stvaranje grudvica slepljenog griza.

Dodajte himalajsku so i sitno iseckane listove kiseljaka (ili zelja po želji) i praziluk i stalno mešajte (sada već drvenom ravnom kašikom).

Kada je skoro gotovo - dodajte začine po ukusu - kumin, korijander, mleveni biber, sušeni bosiljak (sitno iseckan) i šarlan (ulje). Kada se kukuruzno brašno začini i skuva, sklonite sa vatre i izblendirajte u fini pire blenderom.

Zeleno lišće mu daje lepu zelenu boju.

Služite dok je još toplo - pre nego što se stegne, i ukrasite maslinama.

Prijatan zeleni kukuruzni pire sa kiseljakom (ili zeljem) i prazilukom! Veoma jednostavno za pripremu!

Pogledajte i kako napraviti pitu sa kiseljakom i boraniju sa kiseljakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: