Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»File tilapije sa hrskavom koricom

File tilapije sa hrskavom koricom

Starets belobradiStarets belobradi
Početnik
228
File tilapije sa hrskavom koricom
Fotografije: Starets belobradi
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Uživajte u ovom ukusnom fileu tilapije uz odgovarajuće piće."

Potrebni sastojci

  • file tilapije - 800 g
  • luk - 2 velike glavice
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • belo vino - 250 ml, po želji
  • paradajz pire - 1 kašika
  • sok od limuna - sok od pola limuna
  • soja sos
  • senf
  • biber
  • prezle
  • maslinovo ulje
  • kiseli krastavčići - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite crni luk na rebarca, sitno iseckajte beli luk i dinstajte dok se ne skuva do pola sa masnoćom i malo belog vina. Dodajte paradajz pire i promešajte.

Ako šerpa u kojoj smo dinstali nije pogodna za kuvanje u rerni, rasporedite sve u nauljeni pleh i odozgo stavite oprani riblji file. Dodajte preostalo vino crnom luku.

Pripremite smesu od soja sosa, senfa i soka od pola limuna, kojom premažemo file. Ako ostane smese, možemo je staviti u pleh sa crnim lukom.

Kasnije pospite prezlama da biste dobili hrskavu koricu i prelijte tankim mlazom maslinovog ulja ceo file tilapije odozgo kako bi prezle mogle da upiju masnoću.

Stavite u srednje zagrejanu rernu i pecite dok korica ne bude gotova; riba se relativno brzo peče.

Uživajte u ovom ukusnom fileu tilapije uz odgovarajuće piće.

Pogledajte i kako se pohuje tilapija i saznajte kako se pravi tilapija na grčki način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: