Način pripreme
Pomešajte kvasac, šećer, mleko i vodu i ostavite 15 minuta da se kvasac aktivira.
Pomešajte brašno i so i dodajte aktiviranu smesu sa kvascem, maslacem i uljem. Umesite meko testo i ostavite dok se ne udvostruči.
Zatim oblikujte male kuglice, stavite ih u nauljeni pleh i ostavite još 20 minuta.
Za to vreme pripremite dresing od belog luka tako što ćete istopiti maslac i dodati sitno iseckane čenove belog luka, bugarski luk i kukuruzno brašno.
Ovu smesu premažite preko malih pogačica i pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta.
Ja sam zalogajčiće sa belim lukom i hrskavom koricom poslužila tople sa musom od sira i salatom od ružičastog paradajza.
Prijatno!
I ne propustite da vidite još sličnih recepata za mekane pogačice ili domaće hlepčiće.