Način pripreme
Lisnato testo rastanjiti ili kupiti već gotovo tanko razvijeno. Seći na trake širine oko 1 cm. Zagrejati rernu na 160 stepeni i kratko peći trake testa samo da lepo porumene.
Puding prašak pomešati sa malo mleka i žumancem. Ostalo mleko staviti da prokuva sa šećerom i ukuvati smesu sa pudingom. Kad se zgusne prekriti streč folijom i ostaviti da se prohladi.
Za to vreme umutiti slatku pavlaku. Kad je krem ohlađ, en dodati vanil šećer i slatku pavlaku. Dodati i želatin koji je prethodno potopljen u hladnu vodu i nakon što je nabubrio, malo zagrejati.
Želatinu dodati kašiku krema i tek onda dodati u celu količinu krema. To je bitno da se želatin lepo sjedini sa vanil kremom.
Kalup obložiti folijom. Ređati po 4 lisnate trake slagati jedna uz drugu. Naneti pola vanil krema.
Zatim ponovo ređati red lisnatih traka, sipati ostatak krema i na kraju dolazi sloj lisnatih traka.
Ostaviti na hladno par sati da se torta poveže. Okrenuti iz kalupa i servirati.
Torta lažni Napoleon je izuzetno lepa, aromatična i hrskava. Uživajte.