Torta lažni Napoleon

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
6427370
Torta lažni Napoleon8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Uživanje u svakom zalogaju je garantovano"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 275 g
  • mleko - 400 ml
  • žumance - 1 komad
  • puding vanila - 1 komad
  • šećer - 60 g
  • vanil šećer - 1 komad
  • margarin - 150 g
  • želatin u prahu - 10 g
  • slatka pavlaka - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo rastanjiti ili kupiti već gotovo tanko razvijeno. Seći na trake širine oko 1 cm. Zagrejati rernu na 160 stepeni i kratko peći trake testa samo da lepo porumene.

Puding prašak pomešati sa malo mleka i žumancem. Ostalo mleko staviti da prokuva sa šećerom i ukuvati smesu sa pudingom. Kad se zgusne prekriti streč folijom i ostaviti da se prohladi.

Za to vreme umutiti slatku pavlaku. Kad je krem ohlađ, en dodati vanil šećer i slatku pavlaku. Dodati i želatin koji je prethodno potopljen u hladnu vodu i nakon što je nabubrio, malo zagrejati.

Želatinu dodati kašiku krema i tek onda dodati u celu količinu krema. To je bitno da se želatin lepo sjedini sa vanil kremom.

Kalup obložiti folijom. Ređati po 4 lisnate trake slagati jedna uz drugu. Naneti pola vanil krema.

Zatim ponovo ređati red lisnatih traka, sipati ostatak krema i na kraju dolazi sloj lisnatih traka.

Ostaviti na hladno par sati da se torta poveže. Okrenuti iz kalupa i servirati.

Torta lažni Napoleon je izuzetno lepa, aromatična i hrskava. Uživajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti