Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pohovana piletina u pivu

Pohovana piletina u pivu

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
6628381
Pohovana piletina u pivu
Fotografije: Eva Zelenka
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Dajte pohovanoj piletini notu ukusa piva i uživajte!"

Potrebni sastojci

  • pileće belo meso - 500 g
  • pivo - 200 ml
  • jaje - 2 komada
  • brašno - 150 g
  • so - 1 k.k.
  • biber - po ukusu
  • mast - po potrebi, ili ulje za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće belo meso naseći tanko. Može se malo izlupati. Posoliti i pobiberiti.

Brašno pomešati sa jajetom i pivom. Smesa za pohovanje je nešto malo gušća nego za palačinke. Po proceni dodajte ili više piva ili brašna. Smesu malo ostaviti da odstoji 10ak minuta.

Ulje zagrejati u tignju. Svaki komad mesa uranjati u smesu sa pivom i peći svaku stranu dok ne dobije lepu boju.

Kad je pečeno, malo ocediti od masnoće na kuhinjskom ubrusu.

Pohovanu piletinu u pivu servirati jelo uz neku salatu po izboru i posle ručka uživati u preostalom pivu. Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: