Način pripreme
Jagnjeće iznutrice kuvamo sat vremena u posoljenoj vodi, nakon toga procedimo i isečemo na male komade.
Beli luk, pečurke i luk očistimo i isečemo.
U dubokoj posudi propržimo pirinač i kad postane providan dodajemo isečene pečurke, beli luk i luk.
Začinimo solju, biberom i alevom paprikom i dodajemo svežu nanu i iznutrice.
Sipamo bujon i ostavljamo da provri.
Nakon što bude goov prebacujemo smesu u pleh ili posudu po vašem izboru.
Stavljamo u rernu i pečemo sarmu sa iznutricama.
Pripremamo preliv, umutimo jaja i dodajemo u sveže mleko.
Vadimo pleh iz rerne i prelivamo ravnomerno.
Stavljamo ponovo i pečemo jagnjeću sarmu od iznutrica dok ne bude gotovo.
Sarma od jagnjeih iznutrica i pečuraka je veoma ukusna.
Pogledajte takođe kako da napravite klasičnu sarmu od iznutrica sa prelivom i omiljenu sarmu od pilećih džigerica.