Način pripreme
Zelje izgnječimo na pire sa uljem u secku.
Jaja dobro umutimo sa šećerom i vanilom.
U smesu dodajemo pire od zelja i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Sve dobro promešamo i sipamo u kalup za tortu, obložen papirom za pečenje.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube.
Nakon što se ohladi isečemo koru horizontalno na dve tanje kore. Od donjeg dela izvadimo 1 šolju mrvica (mnogo lepo se mrvi), to ćemo sipati odozgo i to imitira treću koru.
Sastavljanje torte:
Punimo kremom od pavlake donju kojoj smo izvadili unutrašnjost i poravnamo. Odozgo stavljamo drugu koru i namažemo kremom.
Sa strane takođe namažemo kremom od pavlake.
Odozgo sipamo prethodno odvojene mrvice i dobijamo nešto kao treću zelenu koru.
Dekoracija je po vašem ukusu i želji.
Ja sam ukrasila prolećnu tortu sa zeljem tankim krugovima kivija.
Druga varijanta je celu tortu sa pavlakom da oblebimo odvojenim mrvicama od blata.
Osim toga sam torta je odgovarajuća za imitaciju fudbalskog terena, travu ispod nekog ježa ili pčele.
Mnogo je sočna, ukusna i nenapadno slatka!
Neka vam je ukusno!
Napomene:
Zelje možete zameniti spanaćem - više ga volimo u kući.
Takođe se zeleniši mogu izgnječiti sveži sa uljem.
1 šolja =200 ml
Pogledajte takođe kako da napravite svinjetinu sa zeljem i naučite kako se čuva zelje.