Mekana pogača sa kiselim mlekom

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
09/02/2017
"U današnje vreme u prodavnicama možete naći najrazličitije pogače. Ali - ovu nećete naći nigde!"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14 229
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 1 kg
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 300 g
  • kvasac - 1 pakovanje
  • ulje - 1 šolja
  • so - 1 ravna supena kašika
  • šećer - 1 kašika
  • voda - 1 šoljica mlake vode
  • seme - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejati brašno i napraviti rupu u sredini. Rastvoriti kvasac u mlakoj vodi sa šećerom, solju i 1 kašikom brašna. Ostavite kvasac da raste.

Sipati mleko (sobne temperature), ulje, kvasac i razbiti jaja. Odvojiti jedno žumance za premazivanje pogače. Umesiti meko testo (ako je potrebno, dodati još vode).

Pokriti testo i ostaviti ga da malo naraste. Pogaču oblikovati po želji i staviti je u nauljen suv pleh. Namazati pogaču žumancem i posuti semenima. Ostaviti je da udvostruči obim.

Peći u rerni, i postepeno povećavati temperaturu do 200 stepeni. Gotovu pogaču poprskati vodom i pokriti, kako bi omekšala.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar