Vijetnamska supa Fo

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
161
11
341
07/02/2017
"Egzotična supa koja će se svideti svima koji preferiraju supe sa povrćem."
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano2 706
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting4.5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Cimet, zvezdasti anis, zrna korijandera i đumbir isečen na kolutiće stavite u odgovarajuću šerpu i propržite ih. Čim zamirišu, dodajte im praziluk i šargarepu isečene na krupnije komade.

Neka se još malo prži, pa nalijte 2 litra vode i ostavite supu da se kuva nekih 40 minuta na tihoj vatri. Umesto vode najbolje bi bilo da sipate bujon od telećih kostiju.

Kad se povrće skuva, procedite supu, pa dodajte ljuti sos i soja sos.

Šampinjone operite i isecite na deblje komade i prodinstajte ih u malo ulja.

Kineski kupus sitno iseckajte i takođe prodinstajte, pa posolite.

Iseckajte bosiljak. Stavite nudle da se kuvaju ne više od 5 minuta.

Šampinjone, nudle i kupus sipajte u činije za serviranje.

Prelijte ih bujonom i kao garnir stavite svež korijander, bosiljak i sojine klice.

Može se poslužiti i sa kriškom limete.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar