Način pripreme
Paprike očistiti. Zagrejati ulje i upržiti naseckan luk i narendanu šargarepu. Dodati pirinač i mešati dok ne postane staklast. Nakon toga dodati paradajz, posoliti, pobiberiti i dodati origano.
Preliti 1 šoljom vruće vode i ostaviti kratko na vatri, dok pirinač ne upije vodu. Mešati da ne bi zagorelo.
Gotovim filom puniti papriku. Ređati u pleh, a višak fila sipati isto u pleh. Preliti sa 1-2 šolje vode i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.
U šerpu sipati kiselo mleko i brašno, i sve dobro umutiti žicom. Dodati umućeno jaje. Nakon toga naliti i odvojen sos od paprika. Sos kuvati na tihoj vatri. Neprekidno mešati dok se ne zgusne. Paziti da ne zagori, jer će onda sos biti gorak!
Na kraju dodati sok od limuna i servirati paprike u sosu i posute peršunom.
Neverovatno ukusno!