Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Rebarca sa sotiranim krompirom

Rebarca sa sotiranim krompirom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Rebarca sa sotiranim krompirom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Priznajte da mi žene znamo kako da se udvaramo muškarcu."

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • krompir - 1 kg
  • soja sos - 1 kašičica
  • čubar
  • sok od limuna
  • šećer - prstohvat
  • maslac - 100 g
  • univezalni začin - 1 kašičica začina Vegeta
  • so
  • mirođija - po ukusu
  • beli luk - u prahu
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra staviti u marinadu od soja sosa, malo šećera, bibera, čubra, aleve paprike i malo limunovog soka. Ostaviti ih da stoje u marinadi pola dana i nakon toga ih peći na roštilju.

Sotirani krompir pripremiti na sledeći način: krompir oljuštiti i naseći na kockice, nakon toga ga skuvati, ali ne prekuvati.

Zagrejati maslac i upržiti krompir ravnomerno. Na kraju posoliti, dodati vegetu, mirođiju i beli luk u prahu. Servirati uz limun, luk sa šarenom soli i šargarepu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: