Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Pečena kolenica na meraklijski način

Pečena kolenica na meraklijski način

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pečena kolenica na meraklijski način
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 8sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
3
"Svinjska kolenica koja će čak i zakletog vegetarijanca naterati da promeni mišljenje i proba je."

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad, velika
  • med - 3 kašike
  • pivo - 300 ml tamnog
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • kumin
  • piment
  • beli luk - 1 čen
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičica
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • bujon - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite marinadu za meso tako što u činiju sipate pivo, začne, maslinovo ulje, med, isitnjen beli luk i promešajte. Meso stavite u dublju činiju i rukama dobro utrljajte marinadu, a ostatak sipajte oko mesa.

Meso stavite u frižider da se marinira 3 sata, zatim ga izvadite i kolenicu stavite u tepsiju. Sipajte polovinu preostale marinade oko kolenice, a zatim i bujon.

Tepsiju pokrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 1h i 30 minuta na 160 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Kada se ispeče, sklonite foliju i preostalom marinadom namažite meso i vratite u rernu da se još 30 minuta dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: