Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Pečena kolenica na meraklijski način

Pečena kolenica na meraklijski način

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
3
"Svinjska kolenica koja će čak i zakletog vegetarijanca naterati da promeni mišljenje i proba je."

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad, velika
  • med - 3 kašike
  • pivo - 300 ml tamnog
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • kumin
  • piment
  • beli luk - 1 čen
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičica
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • bujon - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite marinadu za meso tako što u činiju sipate pivo, začne, maslinovo ulje, med, isitnjen beli luk i promešajte. Meso stavite u dublju činiju i rukama dobro utrljajte marinadu, a ostatak sipajte oko mesa.

Meso stavite u frižider da se marinira 3 sata, zatim ga izvadite i kolenicu stavite u tepsiju. Sipajte polovinu preostale marinade oko kolenice, a zatim i bujon.

Tepsiju pokrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 1h i 30 minuta na 160 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Kada se ispeče, sklonite foliju i preostalom marinadom namažite meso i vratite u rernu da se još 30 minuta dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: