Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa pečurkama i kiselim krastavčićima iz rerne

Svinjske šnicle sa pečurkama i kiselim krastavčićima iz rerne

Mihaela MihailovaMihaela Mihailova
Početnik
383
Svinjske šnicle sa pečurkama i kiselim krastavčićima iz rerne
Fotografije: Mihaela Mihailova
2 / 4sa Videom
13/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Zapregnite rukave, danas smo pripremili jedno pečeno jelo sa šniclama, pečurkama, kiselim krastavčićima i šargarepom, sa specijalnim sosom od vina."

Potrebni sastojci

  • sivnjski vrat - 1 kg
  • kiseli krastavčići - 5 - 6 kom
  • pečurke - 400 - 500 g svežih
  • šargarepa - 1 - 2 kom.
  • crno vino - 1 šolja
  • brašno
  • so
  • biber
  • čubar
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso narezati na tanke šnicle, posoliti ga i pobiberiti. Šnicle uviti u brašno i pržiti u tiganju dok ne porumene.

Ređati ih u pleh i početi sa pripremom povrća. Krastavčiće i šargarepu rezati na kockice, a pečurke na kriške.

Povrće pržiti u tiganju dok ne omekša. Iscediti višak masnoće rešetkastom kašikom. Povrće ređati preko šnicli. Posuti čubarom.

U istom tiganju napraviti sos. U preostaloj masnoći upržiti 2-3 supene kašike brašna i dodati vino uz neprekidno mešanje. Dodati i malo vode, malo bibera, pa ostaviti sos da se krčka.

Šnicle preliti sosom i peći u zagrejanoj rerni dok ne budu gorove. Meso postaje jako mekano i nije neophodna upotreba noža.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: