Pileći bataci sa pirinčem i pečurkama

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
14/02/2017
"Ne znate šta da skuvate danas? Nema ničeg lepšeg od ovog neverovatnog pečenog jela sa pilećim batacima sa hrskavom korom, serviranim sa garniturom od ukusnog pirinča i pečuraka - zapečenim na slaboj vatri u rerni."
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 436
  • Pregledi tokom meseca129
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno naseckati i izdinstati. Kada promeni boju, dodati očišćenje i naseckane pečurke.

Kada i one omekšaju, dodati opran pirinač. Naliti pola čaše vode i periodično mešati, dok pirinač ne nabubri.

Posoliti i pobiberiti. Prebaciti u posudu za pečenje. Dodati još 3 šolja vode. Odozgo ređati oprane i posoljene pileće batake.

Peći u prethodnoj zagrejanoj rerni.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar