Pileći frikase

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
266
11
380
Pileći frikase
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
15/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
"Klasičan pileći frikase, ali ovaj put spremljen sa kiselim mlekom i svežim začinima - prste da poližeš!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na veće komade i stavite da se prokuva. Nakon toga ga ocedite i propržite u masnoći. U posebnu šerpu sipajte malo bujona, u kome se kuvalo meso, dolijte malo vode i dodajte prethodno sitno iseckane šargarepu i luk, malo soli, zrna bibera i lovorov list.

Ostavite bujon da se malo krčka, pa mu dodajte meso i neka se zajedno krčkaju još malo. Spremite zapršku od kiselog mleka, jajeta i limunovog soka. Propržite brašno na ulju, pa ga postepeno dodajte bujonu sa mesom i zaprškom. Posipajte ga peršunom pre serviranja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: