Pašteta od pilećih džigerica

16/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Izuzetan delikates kojim će i najzahtevniji gosti biti oduševljeni."
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
  • Ukupno pregledano578
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice potopite na kratko u vodu. Očistite ih od žilica i skuvajte ih u posoljenoj vodi. Nemojte ih prekuvati.

Luk, beli luk i šargarepu očistite i blenderom isecite na veoma sitno.

U tiganju na malo maslaca prodinstajte povrće. U povrće dodajte pileće džigerice. Propržite sve veoma kratko – minut-dva, posolite ako je potrebno i dodajte biber i majčinu dušicu.

Prebacite sve u posudu i dodajte polovinu omekšalog maslaca i pavlaku za kuvanje. Smesu promešajte i pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu.

U zavisnosti od ukusa, možete dodati i druge začine. Paštetu prebacite u male posude ili teglice. Preostali maslac rastopite i njime zalijte paštetu.

Maslac takođe možete da začinite po izboru. Maslac treba da pokrije paštetu.

Posude ili teglice stavite u frižider da se pašteta ohladi.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar