Obična čorba od pečuraka

Sonja StanulovSonja StanulovGlavni urednik250105
18/02/2017
"Posna čorba od svežih pečuraka i svežih začina. Toliko ukusna da ćete tražiti još."
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano363
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite crni luk i naseckajte na sitno. Papriku operite, očistite od semena i isto naseckajte na sitno. Isto uradite i sa šargarepom.

Pripremljeno povrće stavite u šerpu sa vodom. Stavite čorbu na vatru da se kuva. Dodajte 2-3 kašike ulja i so po ukusu.

Dok voda provri, očistite pečurke i nasecite ih na srednje velike komade. Dobro je iskoristiti nekoliko vrsta pečuraka. Na taj način čorba postaje ukusnija. Dobra kombinacija je obična pečurka (šampinjon), vrganj i bukovača.

Kada omekša povrće, dodajte pečurke. Kada se i one prokuvaju dodajte oprani pirinač. Na kraju dodajte samleveni paradajz.

U zimskom periodu, kada nemate svež paradajz, koristite konzerviran. Malo pre nego što je čorba gotova, dodajte majčinu dušicu i biber.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar