Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Obična čorba od pečuraka

Obična čorba od pečuraka

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Obična čorba od pečuraka
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Posna čorba od svežih pečuraka i svežih začina. Toliko ukusna da ćete tražiti još."

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • pirinač - 1 kašičica
  • paradajz - 4 - 5 kašika, mleven
  • majčina dušica
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite crni luk i naseckajte na sitno. Papriku operite, očistite od semena i isto naseckajte na sitno. Isto uradite i sa šargarepom.

Pripremljeno povrće stavite u šerpu sa vodom. Stavite čorbu na vatru da se kuva. Dodajte 2-3 kašike ulja i so po ukusu.

Dok voda provri, očistite pečurke i nasecite ih na srednje velike komade. Dobro je iskoristiti nekoliko vrsta pečuraka. Na taj način čorba postaje ukusnija. Dobra kombinacija je obična pečurka (šampinjon), vrganj i bukovača.

Kada omekša povrće, dodajte pečurke. Kada se i one prokuvaju dodajte oprani pirinač. Na kraju dodajte samleveni paradajz.

U zimskom periodu, kada nemate svež paradajz, koristite konzerviran. Malo pre nego što je čorba gotova, dodajte majčinu dušicu i biber.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: