Način pripreme
Aktivirajte kvasac u malo toplog mleka, šećera i brašna. Umutite jaje sa svežim i kiselim mlekom u koje ste sipali sodu i ulje. Prosejte brašno i dodajte umućena jaja sa mlekom i aktivirani kvasac.
Zamesite lepo glatko testo, koje ostavite da nadođe, pokriveno providnom folijom. Podelite testo na 4 jednaka dela i jednu lopticu veličine male jabuke. Od 3 dela napravite 3 jednake okrugle kore, od kojih 2 premažete maslacem, a treću ostavite čistu. Stavite kore jednu preko druge.
Sve kore razvucite još malo i rasecite na 8 trouglova. Svaki trougao umotajte sa debljeg kraja ka vrhu.Poređajte ih u nauljeni okrugli pleh ili tepsiju po obodu. Od preostalog dela testa, napravite glatku loptu i ostavite na stranu, a od najmanje lopte isecite trake i napravite pletenice.
Pletenicama ukrasite loptu u stavite u sredinu pleha.. Ostavite da pogača ponovo malo nadođe i zatim premažite umućenim žumancem, jednom kašikom mleka i kašičicom ulja. Posipajte susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 160-170 stepeni oko 35-40 minuta.