Pogača za sabor

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
21/02/2017
"Jer kada se sakupi cela familija iz svih krajeva zemlje, zaslužuje da pojede najukusniju pogaču "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 580
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvoriti u polovini toplog mleka sa šećerom i jednom kašikom brašna.

Potrebno mu je oko 10 minuta da se aktivira. Umutiti jaja sa drugim mlekom i uljem. Brašno prosejati i dodati sve ostale sastojke. Umesiti lepo glatko testo srednje tvrdoće.

Ostaviti testo da naraste dok ne udvostruči svoj obim, pa ga podeliti na 2 lopte. Jednu razviti oklagijom u pravougaonu koru, namazati maslacem i uviti u rolat. Drugu loptu obraditi na isti način.

Oba rolata rezati na široke trouglove, postaviti u nauljen pleh i oblikovati dok se ređaju. Centar pogače se oblikuje od krajeva oba rolata koji su ostali.

Ostaviti da naraste na toplom, nakon čega premazati umućenim žumancem, mlekom i uljem. Posuti semenima i peći na 170 stepeni u zagrejanoj rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar