Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Penjurlija»Penjurlija Hrizantema

Penjurlija Hrizantema

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Penjurlija Hrizantema
Fotografije: Dobrinka Petkova
5 / 7
21/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Ponekad kuvari nisu samo kuvari, nego pravi umetnici, koji prave čuda u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 - 800 g
  • sveže mleko - 400 ml
  • kvasac - 42 g
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • ZA NADEV
  • kačkavalj - 100 g
  • viršle - 2 komada
  • ZA POSIPANJE
  • susam
  • seme maka
  • žumanca - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju se sipa mleko, dodaje se kvasac, šećer i malo brašna. Ostavlja se 30 minuta da nadođe. Brašno se proseva i zajedno sa kvascem i ostalim sastojcima se zamesi meko i elastično testo.

Ostavlja se da nadođe dok se ne udvoostruči. Izrendajte viršle i kačkavalj. Testo se deli na 20 delova.

Svaki se razvija u elispu (jedna loptica se ostavlja za sredinu pogače). U jednom delu svake se stavlja po jedna kašičica nadeva. Uvija se u rolat i seče poprečno na dva dela. Odgovarajući pleh se namaže uljem ili maslacem.

Počinjete da ređate rolate u jedna red sa odsečenim delom napred. Drugi red stavljate i preskačete po jedan. I na kraju treći red na isti način.

U sredinu stavljate jednu celu lopticu. Ostavite da nadođe i namažite umućenim žumancetom. Posipa se makovim semenom i susamom. Peče se na 200 stepeni 35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: