Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pečena patka»Punjena patka na ležaju od kupusa

Punjena patka na ležaju od kupusa

Punjena patka na ležaju od kupusa
Fotografije: Diana Kostova
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Tradicionalna ćurka je dobila jaku konkurenciju. To je ovaj recept za punjenu patku."

Potrebni sastojci

  • patka - 1 kom.
  • pečurke - 5 kom.
  • pirinač - 1 šoljica
  • so
  • biber
  • ulje
  • kupus - 1 kom. manja glavica
  • praziluk - 1 struk
  • beli luk - 4 čena
  • luk - 1 glavica srednje veličine
  • aleva paprika
  • bujon - 1 kocka
* merne jedinice

Video uz recept

Način pripreme

Očistite praziluk i isecite ga sitno. Dodajte očišena i iseckana dva čena belog luka. Dinstajte na masnoći dok omekšaju. Dodajte sitno iseckan kupus, alevu papriku i soli po ukusu.

Nalijte toplom vodom, koliko da pokrije kupus. Kuvajte na tihoj vatri, dok kupus omekša. Gotov kupus sklonite sa vatre.

Očistite luk, pečurke i beli luk. Iseckajte sitno i dinstajte na masnoći. Operite očišćen pirinač i dodajte ga smesi. Dodajte izmrvljenu kocku za supu. Pržite, dok pirinač postane staklast, uz neprekidno mešanje.

Napunite patku pripremljenom smesom.

Sipajte kupus u pleh za pečenje. Stavite odgore patku. Pokrijte folijom i dobro pritisnite.

Ispecite u rerni na slabijoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: