Irska pogača sa sodom

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
14
71
23/02/2017
"Evo dokaza da Irci ne prave samo dobar viski, već i dobre pogače."
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 009
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte obično i brašno od celog zrna zajedno sa sodom i solju. Napravite rupu u sredini i sipajte u nju surutku. Prvo mešajte kašikom, a zatim prebacite na radnu površinu i umesite testo rukama.

Napravite testo u obliku lopte i postavite u nauljeni pleh. Oštrim nožem zasecite dubok krst da stignete do polovine testa.

Pospite brašnom od celog zrna. Pecite pogaču na 180 stepeni 30-35 minuta. Pogaču je najbolje konzumirati istog dana kada je pripremljena.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar